Margaret Winifred Tarrant

First name Margaret Winifred
Surname Tarrant
First name in original language Margaret Winifred
Surname in original language Tarrant
Professions rašytojas, iliustruotojas
Date of birth 1888-08-19

Detailed biography

Anglų iliustratorė ir vaikų rašytoja. Karjerą pradėjo būdama 20 metų. Žinoma dėl vaikų knygų, atvirukų, kalendorių ir spaudinių reprodukcijų.

Tarrant gimė Pietų Londone, Anglijoje, 1888 m. rugpjūčio 19 d. Vienintelis kraštovaizdžio dailininko ir iliustratoriaus Percy Tarrant ir jo žmonos Sarah Wyatt vaikas. Ji pradėjo piešti ankstyvame amžiuje ir niekada neprarado meilės piešimui ar susidomėjimui menu apskritai. Lankė Clapham vidurinę mokyklą (1898–1905), kur laimėjo keletą premijų. Nuo 1905 m. tapo Clapham meno mokyklos mokine. Tarrant niekada neištekėjo, bet susirado daug ištikimų draugų tiek tapydama, tiek bažnyčioje. Didžioji jos gyvenimo dalis buvo susijusi su jos parapijos bažnyčios veikla. Ji padėjo organizuoti Bažnyčios misionierių draugijos darbų pardavimą.

 

Profesinė veikla. Tarrant pradėjo savo karjerą, kurdama kalėdinius atvirukus, tačiau sėkmę ir pripažinimą jai atnešė knygų iliustracijos.

Jos natūralistinės iliustracijos buvo žinomos ir labai populiarios, ypač 1920–1930 m., kai ji buvo labai produktyvi ir garsi. Horne, Alan (1994) pažymi, kad „jos subtilios spalvos ir gana sentimentalios akvarelės bei pieštukų ir rašalo piešiniai išliko nepaprastai populiarūs iki šių dienų“.